Worm in hersenen vrouw

Het wil nog wel eens gebeuren dat er enge insecten via het oor het menselijk lichaam binnenkruipen. Voor de Amerikaanse vrouw Rosemary Alvarez gebeurde er echter nog iets verbazingwekkenders. Chirurgen die vermoedden dat de vrouw een hersentumor had, vonden in haar hersenen een worm.

Alvarez voelde dat ze erg duizelig werd en ze ging naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Er werden van Alvarez eerst twee MRI-scans gemaakt, maar hier konden de doktoren niks mee vinden. Toen ze een derde scan maakten, ontdekten ze iets opvallends in haar hersenen. Gevreesd werd dat Alvarez een hersentumor had, maar dit bleek dus een worm te zijn. Het diertje zat diep in Alvarez' hersenen verscholen.

Het is nog niet duidelijk hoe de worm in haar hersenen terecht is gekomen. Vermoedelijk heeft ze een stuk varkensvlees te kort gekookt en opgegeten. Een andere mogelijke oorzaak is dat ze haar handen niet heeft gewassen na een bezoek aan het toilet. "Het volstaat dat één persoon besmet is. Die kan heel wat andere mensen aansteken en één van hen kan dan zo'n worm ontwikkelen", aldus een dokter.

Alvarez is inmiddels weer kerngezond en zal geen blijvende schade overhouden aan deze gebeurtenis. Ze heeft zich goed gerealiseerd wat er gebeurd is en heeft hiervan ook veel geleerd. Eén ding dat ze vanaf nu altijd zal blijven doen is haar handen wassen, wat tevens ook haar huidige boodschap is.