Veel overlast door slecht weer

Op diverse plaatsen in Nederland hebben zware windstoten voor overlast gezorgd.  Het verkeer liep hierdoor ernstige vertraging op. Om 13:30 uur stond er al bijna 80 kilometer aan file in Nederland, volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) is dat, gezien het tijdstip, "ongebruikelijk veel" voor een vrijdagmiddag. De verwachting voor de avondspits is 350 kilometer file, 100 kilometer meer dan een normale vrijdagmiddag. Het KNMI heeft een waarschuwing uitgegeven voor windstoten die plaatselijk op kunnen lopen tot ongeveer 120 km/u.

Naast automobilisten ondervinden ook treinreizigers problemen aan het stormachtige weer. Bij Nieuw Vennep, Den Haag Mariahoeve, Bunde en Arnhem kwamen bomen op het spoor terecht. Veel andere reizigers hebben last van defecte treinen of bovenleidingen. Tevens zijn veel machinisten verplicht hun snelheid aan te passen, waardoor het bijna onmogelijk is geworden geen vertraging op de te lopen.

De rukwinden hebben ook invloed op het vliegverkeer: Schiphol kan niet alle start- en landingsbanen gebruiken waardoor de vertraging op kan lopen tot anderhalf uur.

Meer over het actuele weer lees je natuurlijk op het forum .