Inbrekers betalen slapeloze nacht kind

Een kind uit Dordrecht zal 93 euro smartengeld van twee inbrekers ontvangen: voor iedere nacht dat het kind niet meer in zijn eigen bed durfde te slapen een euro. De ouders eisten het symbolische bedrag in de strafzaak tegen het duo, nadat het kind niet meer in zijn eigen bed wilde slapen omdat het bang was dat de daders terug zouden keren naar de woning waar zij eerder hadden ingebroken. De rechtbank in Dordrecht honoreerde de eis gisteren.

Bas P. en Anthony N. uit Dordrecht hielden afgelopen zomer een strooptocht door hun woonplaats. Nadat ze overdag rond hadden gekeken waar ze grote, platte televisies en laptops konden stelen, kwamen ze 's nachts terug om een steen door de ruit te gooien. Als er niet werd gereageerd op de herrie die dat veroorzaakte, slopen ze de woning binnen om de spullen weg te halen.

Bas P, al vaker veroordeeld door de rechter, kreeg 24 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij moet zich daarnaast maximaal drie jaar op laten nemen in een psychiatrische kliniek. Psychiaters schatten de kans op recidive namelijk zo hoog in, dat zij behandeling noodzakelijk achten. Anthony N. is nooit eerder veroordeeld, maar ook hij kreeg 24 maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan negen maanden voorwaardelijk.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.