Naaktfoto's studente schokken universiteit

De leiding van de Cambridge University in de gelijknamige stad heeft geschokt gereageerd op de publicatie van naaktfoto's in een studentenblaadje.

De blonde schone poseerde voor het blaadje dat met 5000 oplages op 31 faculteiten wordt verspreid. De derdejaars studente draagt lange panty's en een zwart slipje. De foto's zijn gemaakt op een van de bekende bruggen van de stad Cambridge. 

Volgens de eindredactie ligt de focus van het krantje op politieke en satirische artikelen. Maar men leest het vooral voor de zogenaamde 'page three girls'. In elke van de tot nu toe drie edities, staan namelijk naaktfoto's van leuke studentes afgebeeld. 

Zo stond er eerder al een brunette afgebeeld die met BH en slipje op de foto was gezet terwijl ze in de stoel van de leider van de universitaire debatclub lag. Ook in de bibliotheek werd een 'naakte' studente op de foto gezet terwijl ze in haar ondergoed op een stoel staat.

De leiding van de universiteit zegt te gaan onderzoeken hoe ze dit soort beschamende foto's in het blaadje in de toekomst kunnen voorkomen. Een student, die anoniem wenste te blijven, verklaarde tegenover een verslaggever dat hij niet kon begrijpen dat de studente toestemming heeft gegeven om haar zo te fotograferen. "Iedereen praat over de foto's, ze moet nu vast wel spijt hebben van haar actie."

Op de website van het blaadje staan nog meer pikante foto's en filmpjes. Onder andere van een groepje studentes die elkaar in strakke sportkleding insmeren en opgeilen in een kleedkamer. Eén van hun pompt daarnaast suggestief een bal op.

De foto's van de blonde en andere studentes zijn hier, hier, hier (PDF) en hier (PDF) te vinden. En bekijk ook het filmpje van de hitsige studentes.