'Beschermer chihuahua is een held!' Giel betaalt zijn rekening

Indien de rechter bepaalt dat Tim Ebbeling buitenproportioneel gehandeld heeft bij de bescherming van zijn hondje, zal hij zelf de taakstraf moeten vervullen. De boete van bijna 1400 euro zal echter geen probleem meer vormen: radio-dj Giel Beelen heeft beloofd de boete te betalen.

Het verhaal van Ebbeling was gisteren in diverse media te lezen. Eerder dit jaar had hij het hondje van zijn vriendin beschermd tegen drie dronken mannen die het diertje met alcohol besprenkelden en hem in brand dreigden te steken. De Amsterdamse beveiliger en vrijwillige brandweerman haalde uit naar de mannen, wat hem nu duur kan komen te staan. Hij kreeg een brief van justitie waarin staat dat hij bijna 1400 euro boete moet betalen en een taakstraf van tachtig uur moet vervullen.

Ook lezers van De Telegraaf hebben inmiddels laten weten een inzamelingsactie te willen houden. Uit de reacties op internet blijkt dat veel mensen Ebbeling als held zien. Ook op FOK! regende het steunbetuigingen aan het adres van Ebbeling. "Ik hoop echt dat hij die zaak wint", aldus RandyJoshua. "Jammer dat Prins Bernhard of Pistolen Paultje er niet meer is, die hadden de boete wel ff betaald..." laat downthedrain ons weten. Magge bood zelfs aan Ebbeling te komen helpen bij het uitvoeren van zijn taakstraf. Naast de vele reacties dat Ebbeling een held zou zijn, klinken er ook veel geluiden dat hij geen, of niet zo veel, geweld had mogen gebruiken om zijn hondje te redden.

"Eigenlijk allemaal wel positief. Er zijn wel mensen die mijn verhaal een beetje in twijfel trekken omdat er toch geweld aan te pas is gekomen. Snap ik, maar het onrecht wat zo'n klein beestje werd aangedaan, kon ik niet over mijn kant laten gaan", laat Ebbeling in een reactie aan de Telegraaf weten. "De rechter moet maar beslissen of ik mijn boekje te buiten ben gegaan."

Met dank aan hartje69 voor de submit.