Rel rond Texelse seksshop

Een heuse seksrel op ons kleine eilandje Texel. Een maand geleden vestigde erotiekzaak Joel zich in de Texelse plaats Den Burg maar moet nu per 1 december sluiten. Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat dit moet omdat de enige seksshop op het eiland niet aan de eisen van de bestemmingsplannen voldoet. Ze verklaart: "Iedere ondernemer mag zich hier vestigen, pas daarna toetst de gemeente of het aan de bestemmingsplannen voldoet. In dit geval vindt het college dat de winkel niet past binnen de plannen voor Texelse dorpscentra."

Detailhandel

De eigenaresse van de erotiekzaak, Elly Verkaik, spreekt overigens niet van een seksshop, maar van een 'gewone detailhandel'. Ze voert een assortiment van ongeveer drieduizend erotische dvd’s, wat is aangevuld met accessoires zoals lingerie en seksspeeltjes. "De winkel loopt als een trein. Zowel Texelaars als toeristen zijn heel blij dat de winkel er is."

Belachelijk

Het besluit van de gemeente noemt Verkaik ‘belachelijk’. Ze vertelt: "Ik heb vooraf mijn plannen aan de gemeente kenbaar gemaakt en gevraagd of ik voor mijn winkel speciale vergunningen nodig heb. Dat hoefde niet. Nu ik erin geïnvesteerd heb en een maand open ben moet ik opeens sluiten. Het is idioot beleid." Ze laat zich echter niet kennen en heeft een verweerschrift ingediend bij de gemeente. Tot aan de Hoge Raad toe is ze bereid haar standpunt te verdedigen.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.