Prins Philip vindt toerisme hoererij

Prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth II, vergelijkt toerisme met prostitutie. De 87-jarige prins maakte deze vergelijking vorige week tijdens een staatsbezoek aan Slovenië.

De bewering staat vandaag in Mail on Sunday. Volgens de krant werd hen dit door de Sloveense toerismedeskundige Maja Uran ingefluisterd. Toen zij de prins namelijk vertelde dat zij een netwerk wilde opzetten voor toeristen, schoot prins Philip in de lach. "Toerisme is nationale prostitutie", zei de prins toen tegen Uran.

De prins vertelde toen dat "we geen toeristen meer nodig hebben. Ze ruïneren de steden." Uran is erg geschokt door de uitspraken van de Britse prins. "Ik kon niet geloven dat hij deze woorden gebruikte. We voelden ons zeer in verlegenheid gebracht."

Prins Philip staat erom bekend niet altijd even tactische opmerkingen te maken. Zo waarschuwde hij zijn in China studerende landgenoten dat ze niet te lang in China moesten blijven. Spleetogen zoudan namelijk besmettelijk zijn, aldus de prins. Ook vroeg hij ooit eens heel belangstellend aan enkele Aboriginals in Australië: "Gooien jullie nog steeds speren naar elkaar?"