Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 6

Dit weekend werd de zesde speelronde in de eredivisie gespeeld. NAC Breda mag zich na dit weekend de nieuwe koploper noemen. Dit doordat het zelf won van PSV terwijl FC Groningen een nederlaag leed bij Ajax.  Verder stonden er dit weekend ook twee mooie derby's op het programma.

Het duel tussen NAC Breda en PSV betekende een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. NAC begon enthousiast aan de wedstrijd en dit had al snel resultaat. Na een kwartier kreeg het een vrije trap. Deze werd genomen door Reuser en belandde via het dijbeen van PSV'er Simons in het doel. NAC kreeg in de eerste helft nog een goede kans op 2-0, maar Kwakman kopte na een goede voorzet net naast. In de tweede helft ging PSV op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan enkele afstandschoten kwam het niet. Topscorer Amoah besliste in de 87e minuut de wedstrijd door de 2-0 te scoren. Afellay scoorde nog wel de 2-1 in de blessuretijd, maar dit doelpunt kwam te laat voor de Eindhovenaren om een nederlaag te voorkomen.

Koploper FC Groningen leed in Amsterdam tegen Ajax zijn eerste nederlaag van het seizoen verspeelde daardoor zijn koppositie. Ajax kreeg vorige week veel kritiek na de nederlaag tegen Heerenveen en dat was tegen Groningen te merken. De ploeg werkte hard en creëerde veel kansen. Na een half uur werd dit beloond nadat Oleguer raak kopte. In de tweede helft herpakte Groningen zich en kregen beide ploegen een aantal grote kansen. Namens Groningen schoot Granqvist op de lat en bij Ajax miste Huntelaar een aantal grote kansen. Hierdoor eindigde het duel in een 1-0 zege voor Ajax.

NEC won dit weekend de altijd beladen streekderby tegen Vitesse met 3-1. De ploeg uit Nijmegen begon ook het sterkst aan de wedstrijd, maar het was Vitesse dat een 0-1 voorsprong nam. Hofs scoorde na een mooie aanval. NEC had moeite deze tegenslag te verwerken en Vitesse kreeg via Claudemir, Van Wolfswinkel en Kolk zelfs kansen op de voorsprong uit te breiden. In de tweede helft begon NEC weer fel en scoorde snel de 1-1. Radomski was de doelpuntenmaker. Tot aan de slotfase bleef het een redelijk saaie wedstrijd, maar daarin greep NEC toch nog de zege. El-Akchaoui scoorde uit een penalty waarna Babos de 2-2 van Jenner voorkwam. Ntibazonkiza scoorde in e blessuretijd nog de 3-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. ADO Den Haag won met 2-0 van Volendam, wat daardoor nog altijd puntloos blijft. In de derby van het oosten won FC Twente met 2-0 van Heracles Almelo. Roda JC, zonder de afgelopen week ontslagen Raymond Atteveld, speelde met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen. Sparta Rotterdam klopte FC Utrecht met 1-0. Feyenoord leed een 1-0 nederlaag tegen Willem II. AZ won met 0-2 van De Graafschap.