Treinverkeer rond Gouda rijdt deels weer

Het treinverkeer rond Gouda kwam gisteravond weer langzaam op gang. Door een botsing tussen twee treinen op het station van Gouda zaterdagochtend raakte het treinverkeer in de regio flink ontregeld.

Treinreizigers moeten nog rekening houden met vertragingen van vijftien minuten tot een uur. Tussen Gouda en Rotterdam, Den Haag en Alphen aan den Rijn rijden alleen pendeltreinen. Tussen station Gouda en station Gouda Goverwelle rijden bussen. Ook reizigers van en naar Utrecht worden met bussen vervoerd. Volgens ProRail gaat het oponthoud nog tot in de loop van zondagochtend duren.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel zijn beide treinen ontspoord en is de materiële schade groot. De Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt het treinongeval. De inspectie spreekt in eerste instantie met beide machinisten en met de treindienstleiding in Utrecht.

Alle inzittenden konden vrij snel de treinen verlaten, omdat die nog gedeeltelijk langs de perrons stonden na de botsing. De Thalys van Amsterdam naar Parijs raakte de intercity van Den Haag naar Groningen zijdelings.

Spoorbeheerder ProRail en ook treinreizigers zitten door de botsing met een probleem. Tussen Den Haag en Delft rijden dit weekeinde namelijk ook geen treinen, omdat het spoor wordt vernieuwd.