Overvaller zet look-alikes in

Wie een bank gaat beroven wil niet opvallen. Een Amerikaanse overvaller had hiervoor wel een hele speciale truc bedacht; hij betaalde mensen om er die dag exact hetzelfde als hem uit te zien, zodat de politie hem niet zou herkennen.

In een online advertentie bood de man 28,50 dollar per uur aan, aan een ieder die op een specifiek tijdstip met een blauw overhemd, geel veiligheidsvest en een masker op zijn gezicht bij een bank zou gaan staan.  

Een aantal mensen had gehoor gegeven aan de oproep en stond in de omschreven uitrusting bij de bank te wachten. In exact dezelfde kleding dook de overvaller op en nam een flinke buit mee naar huis. Door het grote aantal look-alikes op de plaats van de misdaad, heeft de politie de echte dader nog niet kunnen vinden. De politie heeft ook nog niet kunnen achterhalen wie de advertentie plaatste.

De overvaller heeft zijn unieke truc niet zomaar uit de lucht gegrepen. In 1999 is er een film uitgebracht waarin dezelfde truc gebruikt werd. In de film 'The Thomas Crown Affair' werden bewakers van een museum afgeleid door look-alikes van een kunstdief die een trenchcoat en bolhoed droeg.

Met dank aan qu63 voor de submit.