Palin: Democraten zwaaien met witte vlag

De Democraten zwaaien volgens de Republikeinse Sarah Palin met de witte vlag in Irak en dat is niet wat de Amerikaanse troepen nu zouden moeten horen. Dat zei de kandidate voor het vicepresidentschap tijdens het tv-debat met haar Democratische evenknie Joe Biden in St. Louis.

Volgens Palin, die aanstipte dat ze ook een zoon heeft die in Irak gaat dienen, kan de Democratische presidentskandidaat Barack Obama niet zeggen dat een terugtrekking werkt.

Biden kaatste terug en zei dat de Republikeinen geen plan hebben om het conflict te beëindigen. "Wij zullen deze oorlog beëindigen", aldus Biden wiens zoon ook moet dienen in Irak. Volgens Biden moeten de Verenigde Staten hun energie richten op Afghanistan alsmede buurland Pakistan, omdat daar de volgende lichting terroristen vandaan zou komen. Palin antwoordde dat Irak juist de eerste linie is in de oorlog tegen het terrorisme.

Het grootste deel van het debat ging over de economie. Biden zei dat presidentskandidaat Barack Obama het beleid op dat punt fundamenteel wil gaan veranderen. Volgens hem heeft John McCain economisch beleid niet in de vingers.

Sarah Palin, die Biden recht in de camera antwoordde omdat ze naar eigen zeggen het Amerikaanse volk rechtstreeks wil toespreken, ging bij haar eerste antwoord over de economie direct naar het Amerikaanse voetbalveld. Volgens Palin wil Obama de gewone Amerikanen die daar staan extra belasten. Biden ontkende dit en beloofde dat Obama de belastingen voor mensen die minder dan 250.000 dollar verdienen niet zal verhogen. 


  (foto: ANP)