Universiteit komt met transseksuelen-wc's

De Universiteit van Manchester gooit een nieuw wapen in de strijd om meer studenten aan te trekken. Om ook de transseksuele student over de streep te trekken, heeft de school speciale toiletten voor hen gebouwd. De wc's kunnen door iedereen worden gebruikt, ongeacht hun geslacht.

De logo's op de deur voor het herentoilet hebben plaatsgemaakt voor de woorden 'toiletten met urinoirs'. Ook de damestoiletten zijn onder handen genomen. Op hun deur prijkt voortaan slechts het woord 'toilet'. De speciale verbouwingsoperatie werd gedaan nadat een paar transseksuele studenten had geklaagd over een speciaal toilet voor hen.

Tot nu gaat het slechts om een proef. In een bepaalde hoek van de universiteit zijn de toiletten aangepast. De studentenraad hoopt dat alle wc's nu geslachtsvriendelijk worden.

Toch juicht niet iedereen de actie toe. "Het is belachelijk, ik kan niet geloven dat ze de logo's verwijderen. Iedereen volgt de traditionele afbeeldingen voor de mannen en vrouwen-wc's. Dit leidt alleen maar tot verwarring."