Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (25/9)

Ook vanavond werden er wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. De wedstrijd van de avond was Ajax - FC Utrecht. Hieronder vind je een kort verslag van die wedstrijd, alsmede alle andere uitslagen en de loting voor de derde ronde

Ajax - FC Utrecht

Voor de rust had Ajax al twee of drie keer doel kunnen treffen, maar voorin was het samenspel niet helemaal goed. Mede door het uitblijven van treffers groeide FC Utrecht steeds beter in het duel. Bovendien rook de ploeg uit de Domstad bloed, omdat de Amsterdammers steeds geforceerder op de openingstreffer jaagden. Dit zorgde echter ook voor ruimte, waardoor de bezoekers bijna op voorsprong konden komen. George schoot vanuit kansrijke positie hopeloos naast. Kort daarna was ook Cornelisse dichtbij eeen treffer, maar Stekelenburg zat er goed bij.

Ajax bleef ook in de tweede helft de betere ploeg, maar kon niet scoren. De Amsterdammers waren zelfs niet trefzeker, nadat de bal op de strafschopstip was gelegd. Een minuut na dit gemiste buitenkansje wist Suárez de bal alsnog in de touwen te werken. FC Utrecht stond op dat moment al met tien man, omdat Nesu twee keer geel had ontvangen. Daarna was het wachten op de genadeklap, die lang uitbleef. Pas in de 87e minuut vond Huntelaar een gaatje en besliste het duel.

70' Suárez 1-0
87' Huntelaar 2-0

Overige uitslagen

Be Quick 1887 - NEC * 0-5
24' El Akchaoui 0-1 (pen)
34' Worm 0-2
53' Tshibamba 0-3
63' Schöne 0-4
83' Schöne 0-5

Hollandia - FC Groningen * 2-3
15' Rottine 1-0
61' Vriend 2-0
64' Berg 2-1
88' Berg 2-2 (pen)
90' Berg 2-3

Papendrecht - Haaglandia * 3-3 (Haaglandia wint na strafschoppen)
3' Klaverweide 1-0
46' Allee 1-1
92' Acharrat 2-1
104' Klaverweide 3-1
108' Sensoy 3-2
118' Malaha 3-3

Jong FC Twente - ADO Den Haag * 1-4
14' Immers 0-1
29' Horvath 0-2
37' Soltani 0-3