Geliquideerde man was stagiair TEC-college

De 29-jarige Hassan Abdullah die gisteravond even na 20.30 uur pal voor een snackbar aan de Amsteldijk werd doodgeschoten, is volgens het TEC-college in Slotervaart een voormalig stagiair en geen leraar. Hij was daar volgens de school niet meer werkzaam, zo liet een woordvoerder vanochtend weten.

Leerlingen van de school verklaarden tegenover AT5 echter dat ze recent nog les van de man hadden gehad. Hij gaf wiskunde aan leerlingen van de vakgroep licht, beeld en geluid.

Abdullah was woonachtig in de Uithoornstraat en was vijfdejaarsstudent aan de lerarenopleiding Hogeschool Ipabo aan de Jan Tooropstraat in Slotervaart. Het hele vorige schooljaar heeft hij wiskunde gegeven op het TEC-college. Hij was een bekende van de politie, ''maar niet in de sfeer van zware criminaliteit''.  Volgens de politie is de man geliquideerd door twee mannen die er vandoor gingen op een scooter.  Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Wiskundeleraar Mustapha Daher van het TeC College zegt dat er op de school ''grote verslagenheid'' heerst. Hij had Hassan vorig schooljaar onder zijn hoede toen hij stage liep. ''Hij heeft zijn opleiding afgerond en was aan het solliciteren. Hassan was een toffe gozer en populair bij leerlingen. We zijn erg geschrokken van dit nieuws.'' Daher denkt niet dat de moord een wraakactie was van leerlingen. 

Een jaar geleden werd het Technisch College ook al opgeschrikt door een moord. De 16-jarige leerling Youssef Mokhtari werd toen voor het schoolplein doodgestoken door zijn 14-jarige klasgenoot Hüseyin P. De dader werd dit jaar veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie