Joop Braakhekke woedend op BNN

Een stunt van 'Try before you die', een televisieprogramma van BNN, heeft kwaad bloed gezet bij Joop Braakhekke. Twee medewerkers van het programma gingen namelijk uitgebreid eten in 'Le Garage', het toprestaurant dat de tv-kok runt, maar zetten het op een lopen toen de rekening moest worden betaald. Braakhekke kreeg pas lucht van de actie nadat de stunt zondagavond op televisie was geweest.

De 67-jarige 'kookgek' was niet gecharmeerd van de BNN-stunt. Hij dreigde dan ook de jongerenomroep voor het gerecht te slepen. Nu BNN alsnog de rekening van ruim vierhonderd euro heeft betaald met een bloemetje erbij voor Joop, is zijn woede iets gekoeld.

Toch blijft Braakhekke erbij dat de actie hem in het verkeerde keelgat is geschoten. "Ten eerste is het niet netjes dat ze zonder mijn toestemming filmopnames hebben gemaakt. Ten tweede hebben ze nogal wat consternatie veroorzaakt door zonder te betalen weg te hollen. En ten derde gaat het in feite om publiek geld, dus ze hebben gegeten op kosten van de belastingbetaler", aldus de tv-kok. "Als we dit in Nederland tegenwoordig leuk moeten vinden, dat slaat gewoon helemaal nergens op. Er zijn mensen de dupe van dit soort programma's."