Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

De eerste Klassieker van dit seizoen, tussen Feyenoord en Ajax, is in een gelijkspel geëindigd. In de Rotterdamse Kuip werd het 2-2.

Kort na het eerste fluitsignaal kreeg Biseswar al een gele kaart na een schwalbe. De eerste kans van de wedstrijd was voor Feyenoord, maar de bal zeilde over het doel van Ajax. Na elf minuten spelen was het duel voor Sulejmani al voorbij. De Ajacied verstapte zich en moest het duel afbreken. Na een kwartier spelen was Huntelaar dichtbij een treffer, maar Timmer wist zijn doel schoon te houden. In de 22e minuut probeerde Sarpong het eens van afstand. De speler had het vizier echter niet op scherp staan.

Aan de andere kant liet Wijnaldum een mooie solo zien. De bal kwam bij Makaay terecht, die werd vastgehouden. Stekelenburg wist de bal uiteindelijk te pakken. In de 33e minuut zette Emanuelson een aanval op. De bal kwam bij Huntelaar terecht, die Timmer niet wist te verschalken. Enkele minuten daarna kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Sarpong. De jonge speler kon de bal binnenwerken na een voorzet van Suárez. Kort voor rust kreeg Timmer de gele kaart, nadat hij Leonardo buiten het strafschopgebied omver liep. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Feyenoord nog een vrije trap. Hofland ging achter de bal staan, maar deze ging naast.

Kort na aanvang van de tweede helft kreeg Makaay een grote kans op de gelijkmaker. De international van het Nederlands elftal schoot de bal echter over het doel. Direct daarna was het Biseswar die een kans creëerde, maar hij trof geen doel. In de rebound schoot Tomasson wel raak. Na bijna een uur spelen kreeg wederom Tomasson een geweldige kans. De Deen stond slechts een meter van het doel, maar wist de bal niet goed te raken.

De druk van Feyenoord bleef aanhouden, waardoor diverse spelers van Ajax fouten begonnen te maken. Toch was het de Amsterdamse club die scoorde. Huntelaar zette zijn ploeg in de 69e minuut opnieuw op voorsprong, na voorbereidend werk van Suárez. In de tegenstoot kwam Biseswar dicht in de buurt van het doel van de bezoekers, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Toch bleven de Rotterdammers ook na de treffer van Ajax de betere ploeg.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Feyenoord een strafschop, nadat Mols door Emanuelson werd vastgehouden. Tomasson maakte vanaf elf meter geen fout, waardoor het opnieuw gelijk was. In de extra tijd was Feyenoord nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar dit leverde geen treffers meer op.