Resten door Satanisten opgegeten tieners gevonden

In Rusland zijn de overblijfselen van de vier vermiste tieners terug gevonden waarvan al vermoed werd dat ze deels door satanisten waren opgepeuzeld.  Het leven van Andrei Sorokin, Olga Pukhova, Varya Kuzmina en Anya Gorokhova eindigde een paar maanden geleden op de gruwelijkst denkbare manier. Ze werden afgeslacht, gebrandmerkt door 666 messteken en geroosterd aan het spit. Het blijkt een bruut ritueel van een groep jonge Satanisten, die een offer brachten aan de duivel.

De Russische politie ontdekte de vier lichamen in de buurt van Yaroslav, een plaats 500 kilometer van Moskou. Vol afschuw zagen ze hoe er van de vier jongeren, een jongen en drie meisjes, alleen nog maar delen over waren. De stukken waren gedumpt in een schacht naast een omgekeerd kruis, een bekend symbool in Satanisme. Ook het kruis was samengesteld uit de laatst overgebleven botten van de slachtoffers.

De vier tieners, allemaal gothics, verdwenen in juni. De politie kwam na een tijdje op het spoor van de groep Satanisten, nadat er telefoontjes waren getraceerd tussen de slachtoffers en de vermoedelijke leider van de groep. Deze Nikolai Ogolobyak moet de slachtoffers naar een buitenhuisje hebben gelokt, om ze vervolgens dronken te voeren en volledig af te slachten.

Acht van de bendeleden zijn door de politie opgepakt, op verdenking van betrokkenheid bij de moorden. Door hun omgeving worden ze omschreven als nors en niet erg intelligent. In de verhoren kwam duidelijk de liefde voor Satan naar boven. 'Satan helpt mij mijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Ik maak een heleboel offers naar hem,' zei een van de verdachten. Een ander zei teleurgesteld te zijn in God, omdat hij nog steeds niet rijk was geworden. 'Sinds ik ben gaan bidden tot de duivel, is alles een stuk beter geworden.'

Het is niet de eerste keer dat Rusland wordt opgeschrikt door een brute moordzaak, die gelinkt is aan het Satanisme. Alleen al in Moskou wordt Satan geëerd door vijftien verschillende groeperingen. Alles moet wijken voor de rituelen en de offers aan de duivel. Ook als dat gruwelijke gevolgen heeft.

Afgeslacht en geroosterd voor Satan  (foto: DAG)