Doden bij gevechten in Gaza-stad

Bij gevechten tussen de politie en leden van de beruchte Doghmush-clan zijn vandaag in Gaza-stad twee clanleden om het leven gekomen. Een politieman raakte ernstig gewond.

Het geweld brak uit toen de familie Doghmush weigerde een van haar leden aan de politie over te dragen die eerder op de dag een agent zou hebben doodgeschoten die hem wilde arresteren. De familie Doghmush heeft banden met zowel militante groepen als met misdaadbendes. De ontvoering van BBC-journalist Alan Johnston, vorig jaar, was het werk van leden van de clan. Johnston zat vier maanden vast.

De gevechten van vandaag waren de hevigste sinds begin augustus. Toen vielen bij gevechten tussen aanhangers van Hamas en van Fatah vier doden en zo'n tachtig gewonden.

Update: 12.56 uur
Bij de gevechten tussen de Palestijnse politie en de leden van de familie Doghmush zijn in totaal elf doden gevallen. Twee van de slachtoffers waren omstanders, onder wie een jong kind. Verder kwamen acht leden van de clan en een politieman om het leven. Veertig mensen raakten gewond.