A'dammers hebben meeste one-night-stands

Amsterdammers hebben de meeste one-night-stands en zijn helemaal niet vies van een pilletje of een snuifje coke. Hagenaars roken daarentegen liever relaxed een jointje. Utrechtenaren drinken het meeste bier en Rotterdammers hebben het minste last van katers.

Dat blijkt uit een uitgaansonderzoek van MijnNL. Gevraagd werd hoe vaak de stappers uit de vier grote steden uitgaan, waar naartoe, wat ze drinken en/of gebruiken tijdens een avondje stappen. En of ze daar een kater of iets anders aan overhouden en of er weleens gescoord wordt op een dolle avond.

Amsterdammers gaan het meeste uit en dan het liefste naar de kroeg. Een derde van de Amsterdammers gebruikt elke maand graag een geestverruimend middel. Ook zoenen Amsterdammers het vaakst wel eens met iemand van hetzelfde geslacht terwijl ze niet homoseksueel zijn. Bijna de helft van het uitgaanspubliek heeft wel eens een one-nightstand gehad. Daar zijn de Amsterdammers het makkelijkst van allemaal in.

De Rotterdamse stappers gaan het minste uit. Maar als ze gaan, dan zijn ze het meest gebrand op een flirt en nieuwe mensen ontmoeten. Rotterdammers gebruiken het minste drugs, maar als ze het gebruiken dan toch het liefste XTC. Het uitgaanspubliek uit de havenstad gebruikt het vaakst speed. Eén op drie heeft wel eens iemand mee naar huis gesleept voor een one-nightstand. Daarmee doen de Rotterdammers dat het minst vaak.

In Den Haag blijven er de minste mensen nuchter op een avondje stappen. Hagenaars noemen 'drinken' dan ook het vaakst als reden om uit te gaan. Opvallend is ook dat de Hagenezen het vaakst op straat wakker worden na een wilde avond. Flirten vindt de Haagse partyganger het minst belangrijk. In Den Haag wordt vergeleken met de andere steden maar weinig gezoend in de kroeg en gesekst op de WC. Maar Hagenaars draaien wel het liefst een jointje.

Utrechters zijn dol op bier en drinken dat het liefst. Ook gaan ze het als meeste dronken naar huis, terwijl ze drinken eigenlijk geen reden vinden om uit te gaan. Bijna de helft van hen heeft vaker dan één keer per week een kater. In Utrecht vinden ze kletsen met vrienden de belangrijkste reden om uit te gaan. Utrechtse danscafés zijn het leukst, maar toch gaan de Utrechters het liefst naar de kroeg.