PvdA kwaad over actie TMF

Muziekzender TMF is een actie gestart, waarbij scholieren filmpjes kunnen opsturen die zijn gemaakt op het moment de ze de klas uitgestuurd worden. De Partij van de Arbeid is hier op z'n zachtst gezegd niet blij mee. Kamerleden Depla en Dijsselbloem doen een dringende oproep aan de zender om de Back-to-school actie te staken.

"Terwijl heel Nederland het belang van goed onderwijs en respect voor de leraar erkent, roept TMF op om de klas op stelten te zetten en het bloed onder de nagels van docenten vandaan te halen", aldus de PvdA'ers. Ze vervolgen: "Wij doen een dringend beroep op TMF om haar maatschappelijke verantwoordelijk te nemen. Pesten en ander wangedrag in de klas en op school heeft verstrekkende gevolgen, zowel voor leerlingen als leraren. TMF kan daar als jongerenzender niet aan voorbij gaan. Stop deze verwerpelijke actie en begin een actie tegen pesten in de klas. Daar hebben jongeren veel meer aan."

Een woordvoerder van de muziekzender zegt dat het helemaal niet de bedoeling is dat er chaos wordt gecreëerd of dat de leraar voor gek wordt gezet. De zender hoopt juist dat leerlingen elkaars filmpje zien op de site en daarover gaan nadenken. Van elkaar kunnen ze wat leren en misschien krijgen ze zo door dat ze niets voor niets uit de klas gezet worden. De maker van het 'beste' filmpje wint overigens een laptop.

De Algemene Onderwijsbond heeft in navolging van de PvdA ook afkeurend gereageerd op de TMF-actie.