OM laat tweede verdachte 'kaping' vrij

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft een tweede verdachte vrijgelaten van de valse melding van een vliegtuigkaping. Het gaat om de 29-jarige Dordtse Hinda. Volgens een woordvoerster blijft zij verdachte, maar beschikt justitie over onvoldoende bewijs om haar langer vast te houden.

Haar 37-jarige minnaar Köksel 'Coco' K., die zou hebben gebeld met 112, zit nog wel vast. Hij zou het dreigtelefoontje hebben gepleegd omdat hij wilde verhinderen dat de Dordtse met haar vriend op vakantie ging.

De 31-jarige vriend werd vrijdag al vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is hij slachtoffer geworden van zijn vriendin. "Het is een liefdesdrama", zei de raadsman.

Na het dreigtelefoontje liet de marechaussee dinsdag het vliegtuig met alle passagiers en de bemanning urenlang aan de grond staan. Het toestel van Transavia, met bestemming Bodrum in Turkije, stond op het punt te vertrekken toen de melding binnenkwam.

Onderzoek in de kist leverde geen wapens of explosieven op. Bij een huiszoeking in Dordrecht nam het OM goederen in beslag. Woensdag hielden agenten de 37-jarige Köksel K. aan. Hij moet morgen worden voorgeleid. Het OM liet de vrouw gisteravond al gaan.