FOK!kers: 'Balkenende moet weg'

Een overweldigende meerderheid van FOK! wil het huidige kabinet zo snel mogelijk inruilen voor iets anders. Maar 17,1 procent ziet het kabinet graag tot 2010 zitten, de rest heeft voorkeur voor verschillende andere opties. Dit blijkt uit de FOK!poll van het afgelopen weekeinde, waar 1655 mensen op stemden.

14 procent wil zo snel mogelijk (groen)socialisten in de regering. 17,3 procent geeft voorkeur aan nationalisten, en eenderde ziet graag liberalen het land verder regeren. Opvallend is dat de overige 18,2 procent niet alleen het huidige kabinet graag ziet verdwijnen, maar ook het systeem an sich niet vindt deugen.

 

De reacties lopen uiteen. Blue-eagle vindt het prima met ons land gaan, en vraagt zich af wat er mis is. Paginabeheerder wil ook dat het kabinet blijft zitten, maar om een andere reden: "Omdat dit waarschijnlijk het laatste kabinet is met minder dan 4 partijen, dus het laatste stabiele kabinet. Niet dat ik zo blij ben met die Christenfundi's, maar soit."

 

Molurus gaat daar vol tegenin. "Stelletje oplichters dit kabinet. 1 groot toneelstuk. Democratie betekent voor je idealen gaan staan en die verdedigen. Wanneer politici nog uitsluitend zeggen wat het volk wil horen en verder hun eigen gang gaan is de democratie dood." WurM valt hem daarin bij, maar merkt ook op: "Het enige probleem is dat andere systemen ook niet werken en wij ons dus maar aan de democratie vastklampen."

 

Yi-Long kreeg veel bijval voor zijn uitgebreide verhaal, met als moraal: "De huidige politiek heeft de laatste tientallen jaren dit land compleet verneukt. Niet links, niet rechts, maar gewoon Den Haag. Ze hebben massaal gefaald en ze blijven falen."

 

Opvallend veel FOK!kers ageerden in de reacties overigens tegen het feit dat er 'blijkbaar' zoveel liberalen rondlopen op FOK!. Franske19 meldt nog: "Nationalisten graag. Misschien dat zij er nog iets van kunnen maken. Anders wordt het echt emigreren", maar wordt gepareerd door Puddingbroodje met de opmerking "een nationalist die naar het buitenland gaat verhuizen is nooit grappig :') ".

 

De volgende poll vraagt hetzelfde, maar dan voor de Amerikaanse regering. Nu het einde nadert, komt de vraag: zou deze regering netjes hun termijn uit mogen zitten of niet? Stemmen kan hier!

 

Koefnoen zette het trio eerder nog in een positief zonnetje.

 

Submitter:  Bron: FOK!poll