Voetbal: Uitslag Johan Cruijff Schaal

PSV heeft zojuist de Johan Cruijff Schaal gewonnen, de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Feyenoord.

In de eerste helft waren beide ploegen van goede wil, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit voort. PSV'ers Amrabat en Afellay bezorgden de verdedigers van Feyenoord af en toe wel wat werk, maar ze liepen vast of kregen geen steun van hun medespelers. Bij Feyenoord waren er schoten van Landzaat en Btuins. Aanvallen over de flanken liepen steeds vast. Het kwam wel tot een voorzet maar PSV-keeper Isaksson greep overtuigend in.

In de tweede helft legde PSV de druk er meteen op. Dat resulteerde in een schot van Afellay, maar die kwam op de paal. Even later kwam de landskampioen alsnog op 1-0 toen Lazovic een van richting verandere voorzet inkopte. Na de 1-0 bleef PSV de vaart er in houden en in de 67e minuut leidde dat tot de 2-0. Marcellis kopte uit een corner raak nadat hij eerder nog een grote kans had laten liggen.

PSV controleerde daarna de wedstrijd al had het wel wat geluk toen invaller Schet alleen voor het doel van de Eindhovenaren kwam. Hij stuitte echter op doelman Isaksson. In de slotfase zocht Feyenoord nadrukkelijk de aanval, via Schet en de andere invaller Janota, maar de counters van PSV waren dreigender.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op FOK!sport!