'Wallenkoning' Geerts nog steeds actief

De omstreden ondernemer Charles Geerts is nog allerminst verdwenen van de Amsterdamse Wallen. Vorig jaar kocht de gemeente weliswaar achttien prostitutiepanden van Geerts, maar hij bezit nog altijd elf panden waarin seksondernemingen zijn gevestigd.  Dat schrijft NRC Handelsblad op basis een vertrouwelijke overeenkomst tussen Geerts en NV Stadsgoed, een dochterbedrijf van woningcorporatie Stadgenoot. Burgemeester Job Cohen zegt in de krant Geerts niet te kunnen dwingen al zijn panden te verkopen.

Stadsgoed telde vorig jaar ruim twintig miljoen euro neer voor de achttien panden. De gemeente Amsterdam betaalde 4,5 miljoen euro om de beëindiging van de seksbedrijven van de 'Wallenkoning' te compenseren. Binnen de afspraak met de gemeente stond dat Geerts niet opnieuw mocht investeren op de Wallen. Amsterdam wilde met de deal het aantal prostitutiepanden terugdringen, als onderdeel van een poging de raamprostitutie met een derde terug te dringen.

Geerts verhuurt een aantal van zijn panden aan Jan Otten, eigenaar van sekstheater Casa Rosso, schrijft het dagblad. De vergunning voor deze tent werd eerder dit jaar ingetrokken met hulp van de Bibob-wet. Geerts en Otten waren volgens de gemeente vermoedelijk betrokken bij het witwassen van het nooit gevonden losgeld van de Heineken-ontvoering. De voor de ontvoering veroordeelde Willem Holleeder en Cor van Hout zouden het geld in Casa Rosso hebben gestoken.



Lekker naar de hoeren met George Michael.