OS: Waterpolovrouwen winnen goud

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de nieuwe olympisch kampioenen. In de finale werd de Verenigde Staten, de wereldkampioen van vorig jaar, met 9-8 verslagen.

Nederland liep al snel in het eerste kwart uit naar een 4-0 voorsprong. Daarna begonnen de Amerikanen wat meer in de wedstrijd te komen. Ze mikten op manmeersituaties en scoorden in bijna iedere van die situaties. De Amerikaanse vrouwen kwamen op gelijke hoogte en daarna ging het vrijwel gelijk op. Het spel verhardde en beide teams gingen vol voor de winst.

In het laatste kwart scoorde Nederland vlak voor tijd. Met nog een halve minuut te spelen konden de Amerikanen nog één keer aanvallen, maar de inzet werd gestopt door de uitblinkende Nederlandse keepster Ilse van der Meijden. Zo wonnen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in de historie de gouden medaille in het waterpolotoernooi.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!