Opnieuw grote drugsvangst bij Antillen

Met een onderschepping van 192 kilo marihuana heeft de kustwacht deze week opnieuw een slag geslagen in de strijd tegen drugssmokkel in het Caribisch gebied. De drugs werden gisterenavond lokale tijd nabij Sint-Maarten aangetroffen aan boord van een zeiljacht, meldt de Antilliaanse kustwacht. Eerder deze week werd voor de kust van Curaçao al 160 kilo cocaïne onderschept.

De kustwacht ontdekte het zeiljacht tijdens een patrouillevlucht. De piloten vonden dat het vaartuig zich verdacht gedroeg en seinden hun collega's op Sint-Maarten in. Toen zij met hun speedboot poolshoogte kwamen nemen bij het jacht, de Minotaur, gooiden de opvarenden verzwaarde pakketten overboord. Zeven van deze pakketten konden worden opgevist, en bleken in totaal 192 kilo marihuana te bevatten.

De vijf opvarenden van het jacht, vier mannen uit Saint Lucia en een vrouw uit Santa Domingo, werden aangehouden en aan de politie overgedragen. Het zeiljacht werd naar Sint-Maarten overgebracht.

Zondagnacht werd al 160 kilo cocaïne aangetroffen voor de kust van Curaçao. De drugs, verpakt in vier balen, werden in zee aangetroffen na een klopjacht op een verdachte speedboot. Aan boord werd een wapen met munitie gevonden. De opvarenden van de speedboot wisten te ontkomen.