Presidentsvrouw niet naar uitvaart Storimans

De Georgische presidentsvrouw Sandra Saakasjvili-Roelofs is niet welkom op de uitvaart donderdag 21 augustus van de omgekomen cameraman Stan Storimans. De familie heeft dit via het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan mevrouw Roelofs laten weten.

Dat heeft een woordvoerder van de familie vandaag aan RTL laten weten. Hij benadrukt tegenover de werkgever van Storimans dat de familie niet twijfelt aan haar oprechtheid: "Maar het is een presidentsvrouw uit een oorlogsgebied. Dat brengt extra beveiligingsmaatregelen met zich mee. We hebben liever geen extra politieke lading aan de uitvaart, we kiezen voor rust en ingetogenheid."

Tijdens de uitvaart zijn wel Nederlandse politici en ex-politici aanwezig, onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Storimans wordt in besloten kring begraven. De uitvaartplechtigheid in de St. Lucaskerk in Tilburg is alleen toegankelijk voor genodigden.

De uitvaartdienst begint donderdag om 11.00 uur. Na de dienst vertrekt de rouwstoet naar begraafplaats Vredehof in Tilburg. Voor de media zijn bij de kerk en de begraafplaats wel persvakken ingericht.