OS: Federer uitgeschakeld door Blake

Voor Roger Federer zit het olympisch tennistoernooi er na de kwartfinale tegen James Blake op. Hij dwong in de tweede set nog een tiebreak af, maar het mocht niet meer baten.

De Amerikaan Blake won met 6-4 en 7-6 van Federer. De nummer zeven van de wereldranglijst had in acht eerdere confrontaties maar één set gewonnen, toch speelde hij een goede wedstrijd tegen Federer. Die had echter te kampen met veel fouten. Zijn ooit zo gevreesde forehand liet hem lelijk in de steek. In de tweede set kwam hij nog wel van een 3-0 achterstand nog terug, maar Blake bleek superieur in de tiebreak: 7-2 voor de Amerikaan.

De Zwitser verliest maandag zijn eerste plaats op de wereldranglijst aan Spanjaard Rafael Nadal. Zijn pech begon aan het begin van dit jaar met de ziekte van Pfeiffer en hij verloor ook al de finales van Roland Garros en Wimbledon aan Nadal. In 2000 in Australië werd Federer in de halve finale verslagen door Arnaud di Pasquale, in 2004 in Griekenland door Tomas Berdych in de tweede ronde.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite!