Weer problemen met vliegtuigen Qantas

Wederom heeft een toestel van de Australische vliegmaatschappij Qantas te kampen gekregen met een technisch mankement. Kort voor de landing op de luchthaven Auckland in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington begon een van de vier motoren van de Boeing 747-300 woensdagavond problemen te vertonen. Dat heeft een woordvoerster van Qantas donderdag gezegd.

De piloot wist het toestel veilig aan de grond te zetten. Aan boord van de Boeing, die onderweg was van Melbourne naar Wellington, waren 219 passagiers en zestien bemanningsleden.

Het was het zoveelste incident voor Qantas in enkele weken tijd. Op 25 juli moest een piloot van Qantas een noodlanding maken, nadat een ontplofte zuurstofcilinder een gat in de romp van zijn vliegtuig had geslagen. Vier dagen later werd een binnenlandse Australische vlucht van Qantas afgebroken omdat een van de luiken van het landingsgestel niet wilde sluiten. Op 2 augustus keerde een vliegtuig dat net was opgestegen terug naar Sydney vanwege een brandstoflek.

Een tweede toestel van Qantas werd woensdag uit de luchtvloot gehaald wegens achterstallig onderhoud. Een derde vliegtuig liep vertraging op, omdat het controlepaneel in de cockpit niet naar behoren functioneerde.

Qantas heeft in totaal zes Boeings 737-400 tijdelijk teruggetrokken in verband met ongeregeldheden in de onderhoudsadministratie. Het Australische bureau voor de burgerluchtvaart heeft naar aanleiding daarvan de extra controle waaraan de vliegmaatschappij toch al was onderworpen nog eens aangescherpt.


Qantas never crashed...