Werkstraf voor ontucht met gehandicapte jongen

Een 31-jarige man is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor ontucht met een 13-jarige jongen. De veroordeelde was een bekende van de ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapte tiener uit de Gelderse plaats Doornenburg. De rechtbank in Arnhem achtte de man ook schuldig aan het bezit van een grote hoeveelheid kinderpornografische afbeeldingen.

De 31-jarige man kwam in het voorjaar van 2006 regelmatig bij het slachtoffer op bezoek. Tijdens die bezoekjes vonden er diverse seksuele handelingen plaats. De rechter vond het gedrag van verdachte wegens de handicap van de jongen extra verwijtbaar.

De man heeft inmiddels spijt betuigd en werkt volgens de rechtbank goed mee aan een intensieve behandeling om de kans op herhaling te verkleinen. De rechtbank woog dit mee in haar vonnis maar strafte met de opgelegde werkstraf toch strenger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had alleen acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.