Vrouw vrijuit na meeslepen Somalisch jongetje

De vrouw die in december vorig jaar een Somalisch jongetje onder haar auto meesleurde en hem pas de volgende dag dood aantrof in haar garage, wordt niet vervolgd. Uit onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gebleken dat zij niet heeft kunnen horen of voelen dat ze het 8-jarige jongetje meesleepte.

Het OM liet in maart een reconstructie uitvoeren om na te gaan of het mogelijk was dat de vrouw zonder het te weten het kind van Maastricht tot haar huis in Eijsden meesleurde. Met een speciaal geprepareerd kadaver van een dier dat in omvang en qua huidstructuur vergelijkbaar is met een 8-jarig jongetje werd een geluidsonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de vrouw de jongen tien kilometer heeft kunnen meesleuren zonder het te merken.

De politie tast nog in het duister over hoe de jongen onder de auto terecht is gekomen. Het OM gaat niet tot vervolging over. De nabestaanden kunnen nog wel vervolging proberen af te dwingen bij het gerechtshof in Den Bosch, waarna de vrouw alsnog voor de rechter zou kunnen verschijnen.