Tevredenheid over Sneekweek ondanks afgelasting

De Sneekweek is ondanks het regenachtige weer goed verlopen. Koninklijke Watersportvereniging Sneek is tevreden over de voorbije zeilweek, ondanks dat vandaag op de slotdag door het onweer geen wedstrijden konden worden gezeild. De rest van de week gingen alle wedstrijden door en ook de traditionele Holland-Frieslandwedstrijden vonden zonder problemen plaats, laat de voorzitter van de vereniging vandaag weten.

De nummer een na de afgelopen vijf wedstrijddagen wordt tot winnaar uitgeroepen. "Daar heeft iedereen sportief opgevat, zeilers zijn mensen die veel kunnen incasseren. Iedereen zag in dat er niet gezeild kon worden, de bliksem sloeg vlakbij in", zegt de voorzitter. "Piet Paulusma liet vervolgens weten dat het maar heel kort op zou klaren, dus we hebben de laatste wedstrijd afgeblazen. De nummer twee van het klassement heeft toen direct de nummer een gefeliciteerd."

Ook de gemeente is tevreden over de Sneekweek. "Het was een sportieve en sociale week, die in goede sfeer verlopen is", zegt een woordvoerder. De bezoekersaantallen liepen door de regen wat terug: de woordvoerder schat het aantal tussen de 105 duizend en 110 duizend, vorig jaar kwamen er nog 135 duizend bezoekers naar Sneek. "Dat vonden we prima hoor. Vorig jaar was de drukte net iets over de top, nu was het gezellig. In de avonden merkten we wel dat er wat minder mensen op de been waren dan anders, maar we kijken tevreden terug op de week."

Bij de opening van het zeilevenement controleerde de waterpolitie extra op alcoholgebruik. Zes schippers werden beboet, omdat zij met te veel drank op voeren. Volgens de gemeentewoordvoerder vonden er tijdens de kermis en bij de podia in de stad geen noemenswaardige incidenten plaats.