Jannes eert overleden manager met lied

Jannes brengt op zijn nieuwe album 'Meer dan een vriend' een muzikaal eerbetoon aan Dick Oosting, zijn onlangs overleden manager. Oosting stond aan de wieg van Jannes' succes. Dankzij hem is Jannes' roem naar grote hoogten gestegen.

Oosting overleed twee maanden geleden aan de gevolgen van een hartinfarct. "Samen hebben we al die jaren urenlang in de auto het hele land doorgereden op weg naar optredens en hebben we uren gepraat over muziek, optredens en de toekomst", vertelt de 35-jarige Drentse volkszanger.  "Dick was niet alleen manager en zaakwaarnemer, hij was boven alles mijn grootste vriend." Het nummer dat Jannes heeft opgenomen voor zijn manager heet dan ook 'Meer dan een vriend'.

De langspeler, die dezelfde titel heeft als het eerbetoon, is al weer het achtste studioalbum voor de ex-woonwagenbewoner. Op de schijf staat onder andere de hit 'Ga dan', die momenteel op nummer negentien in de Top 100 staat. Verder bevat het album veel ballads, waaronder het door Jan Keizer geschreven lied  'Liefde'.

 


Jannes' nieuwste single is een hit. Het nieuwe album ligt vanaf 15 september bij de betere platenboer