OS: Uitslag Nederland - Nigeria

Het Nederlands olympisch elftal heeft zijn eerste wedstrijd in Groep B met 0-0 gelijk gespeeld tegen Nigeria. Nederland was voor rust gevaarlijk via de vleugels en door de vrije trappen van De Guzman. Makaay, die later geblesseerd uitviel, scoorde, maar dat doelpunt werd terecht buitenspel gegeven.

In de tweede helft leed Oranje veel balverlies en kreeg Nigeria, met eredivisiespelers Kaita, Adeleye en Ajilore, veel kansen om op voorsprong te komen. Kenneth Vermeer hield zijn doel, ook na het rood van Sno, echter schoon.

Nederland speelt aankomende zondag om 13.45 uur onze tijd haar tweede wedstrijd. Tegenstander is dan de Verenigde Staten.