'Informeer gemeente over komst pedo'

Gemeenten moeten elkaar beter op de hoogte houden als veroordeelde pedofielen in hun gemeente komen wonen. Dat zei burgemeester van Roermond Henk van Beers vandaag tijdens een bijeenkomst over de vermeende pedofiel die woont in de wijk Sterrenberg, ook bekend als de Planetenbuurt.

Tijdens de bijeenkomst woensdagmiddag kwamen hulpverleners, vertegenwoordigers van wijkorganisaties en de gemeente en bewoners bijeen om zich te laten informeren over de stand van zaken met betrekking tot de vermeende pedofiel.

Vorige week dinsdag werd de man aangehouden op een camping in Helden, een plaatsje onder de rook van Roermond. Daar zou de man zich hebben vergrepen aan vijf minderjarige jongens. De man zit in voorarrest.

Het bericht over de vermeende pedofiel leidde tot ophef in de buurt waar de verdachte woont. Bewoners dienden gisteren een petitie in die was ondertekend door 115 inwoners van de wijk. Zij riepen de burgemeester en de woningstichting op om de man niet meer tot de wijk toe te laten. De burgemeester wilde die toezegging niet doen. Hij stelde dat de zaak onder de rechter is en mensen onschuldig zijn tot het tegendeel is bewezen.