Eentiende salaris voor verzekeringen

Nederlanders gaven altijd al veel uit aan verzekeringen, maar nog nooit zo veel als dit jaar. Consumenten geven gemiddeld 12,3 procent van hun inkomen uit aan premies voor verzekeringspolissen. Dit concludeerde het Verbond van Verzekeraars.

"Nederlanders dekten zich altijd al fors in tegen risico's, die behoefte is nu vergroot," aldus een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars. Per inwoner wordt er door de verzekeraars bijna vierduizend euro per jaar aan verkochte polissen opgestreken.

Op Europees niveau, geeft de Nederlander het meeste uit om alle risico's op het gebied van gezondheid en schade in te dekken. De Britten zijn als enige procentueel gezien meer kwijt. Dit is te wijten aan het minder sterke sociale vangnet in Groot Brittannië.

Met name de uitgaven voor schadeverzekeringen zijn in Nederland gestegen. Betaalden consumenten en bedrijven vorig jaar in totaal 64,7 miljard euro aan premies, het jaar daarvoor was dat 'slechts' 49 miljard euro. Een forse stijging in de verdiensten voor verzekeraars.