'Mamma Mia!' genomineerd voor National Movie Award

'Mamma Mia!' is vier keer genomineerd voor een National Movie Award. De film neemt het in de categorie beste musical op tegen 'Enchanted' en 'Sweeney Todd'.

Ook de films 'St. Trinian's' en 'The Golden Compass' kregen vier nominaties. De onderscheiding is in het leven geroepen door de Britse zender ITV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de grootste commerciële successen en de acteurs die daarin spelen.

De prijzen worden in september uitgereikt in de Royal Festival Hall in Londen. ITV zendt de uitreiking uit. Dan wordt bekend welke producent met de prijs voor beste actiefilm naar huis gaat. 'I Am Legend', 'The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor', 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' en 'Wanted' dingen mee.

Bezoekers kunnen tot 17 augustus hun stem uitbrengen op hun favoriete film en acteurs. Zij kiezen uiteindelijk wie van 'Iron Man', 'Hancock', 'The Incredible Hulk' en 'The Dark Knight' de beste superheld is. In de categorie voor beste komedie zijn 'Juno', 'Sex and the City', 'St. Trinian's' en 'The Love Guru' genomineerd.

De fantasiefilms 'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian', 'The Golden Compass', 'Wall-E' en 'Kung Fu Panda' maken kans op de prijs voor beste familiefilm.

In de categorieën beste acteur en actrice is keuze uit een lange waslijst. Alle sterren uit bovenstaande films zijn genomineerd. Zo kunnen Pierce Brosnan, Meryl Streep en Colin Firth uit 'Mamma Mia!' de prijs winnen. Ook acteurs als Robert Downey Jr., voor zijn rol in 'Iron Man', en Ellen Page, voor 'Juno', maken kans.

Het is de tweede keer dat de prijzen worden uitgereikt. Vorig jaar waren acteurs als Jamie Foxx, Judi Dench en Daniel Radcliffe aanwezig.