Mannen met zelfspot zijn aantrekkelijkst

Niet een spierbundel als Sylvester Stallone of Steven Seagal is het ultieme sekssymbool, maar collega-acteur Hugh Grant. Tot die conclusie komen wetenschappers van een universiteit in het Amerikaanse New Mexico.

Als een man namelijk beschikt over de eigenschappen zelfspot en bescheidenheid, heeft hij veel meer aantrekkingskracht op de dames. "Zoals bekend vinden vrouwen humor bijzonder aantrekkelijk. Wel, wij hebben nu ontdekt dat zelfspot daarbij de aantrekkelijkste vorm van humor is", aldus hoofdonderzoeker Gil Greengross. Volgens de onderzoekers is de Britse acteur Hugh Grant de man die over veel zelfspot beschikt.

Voor de studie moesten studentes geluidsopnames beluisteren van mannen die iets over zichzelf vertelden. Na het beluisteren moesten zij zeggen tot welke mannen zij zich het meest aangetrokken voelden. Mannen die grapjes maken ten koste van anderen, die komen er bij de dames niet in. Mannen die echter zichzelf voor lul durven zetten, zijn juist zeer populair bij de vrouwen.

Dat juist Hugh Grant kwam bovendrijven als zijnde de man die dankzij zijn zelfspot zeer gewild is, is makkelijk uit te leggen. Een mengeling van humor en bescheidenheid is namelijk "een zeer Britse eigenschap", die vooral bij Amerikanen erg geliefd is.

 


Ook Nederlandse vrouwen staan voor Hugh Grant in de rij