FOK!kers zijn rechts

Nu is er toch echt niet meer onderuit te komen, want jullie hebben zelf gestemd in de politieke poll die momenteel loopt! Wat blijkt: de grootste groep FOK!kers is rechts (37 procent). Een krappe 20 procent noemt zichzelf links en ruim 10 procent is centristisch.

BasOne ziet links voornamelijk als 'wij' en rechts als 'ik', maar watchers merkt op dat ook links uiteindelijk toch vooral 'ik' is: "Het zogenaamde wij-gevoel komt in de praktijk voornamelijk neer op andere op laten draaien voor je 'mooie' ideeën en jezelf op de borst kloppen over hoe sociaal je wel niet bent." Astrostart plaatst zichzelf aan de rechterzijde van het politieke spectrum, omdat hij het niet kan hebben "dat er mensen bestaan die de hele dag uit hun neus lopen te eten en daarvoor geld krijgen."

Ook veel FOK!kers (22 procent) hebben gestemd op de optie 'Mijn standpunten zijn niet onder een politieke richting te scharen'. Er is een behoorlijke groep bij wie zowel een aantal rechtse als een aantal linkse standpunten in de smaak vallen. Shakkara en Revolution-NL zijn "economisch gezien zeer links, sociaal gezien zeer rechts." Volgens Zeitgeist hebben "zowel rechts als links goede ideeën. Alleen kortzichtige mensen mensen zien dit niet." Misantroop01 meent zelfs dat links en rechts niet meer bestaan.

Techno merkt op dat anderhalf jaar geleden bijna 20 procent van de FOK!kers in de verkiezingspoll op de SP stemde. De PvdA kwam op een tweede plaats. Is de mening van de FOK!kers in die anderhalf jaar dus flink gewijzigd of zijn de twee polls sowieso niet te vergelijken? Landelijke peilingen geven al een tijdje aan dat het vertrouwen in zowel het conservatief regerende PvdA als oppositiepartij SP aan het teruglopen is. Rita Verdonk wist de aanhang van rechts per saldo iets te vergroten.

Wil jij de uitkomst van de FP-poll nog veranderen of juist bevestigen? Stem dan ook!