Dopingzondaar Jones vraagt om gratie

Dopingzondaar Marion Jones heeft de Amerikaanse president George Bush om gratie gevraagd. De atlete zit momenteel een gevangenisstraf van zes maanden uit voor meineed. Ze loog tegen de rechter over haar dopegebruik.

Jones verdween op 7 maart achter de tralies in een Texaanse gevangenis. Het Amerikaanse ministerie van justitie bevestigde gisteren dat er een brief van de voormalige topsprintster is binnengekomen, waarin ze de president vraagt om kwijtschelding van haar straf.

De atletiekunie van de Verenigde Staten reageerde woedend in een open brief op de website. ''Ze loog tegen agenten. Ze gebruikte anabolen. Ze kwam met valse verklaringen. En nu wil ze vrijgelaten worden. Dit is ongelooflijk'', aldus voorzitter Douglas Logan in de brief. ''Ik heb de morele plicht om hier bezwaar tegen te maken.''

De inmiddels 32-jarige Amerikaanse veroverde op de Olympische Spelen in Sydney (2000) vijf medailles, waarvan drie gouden. Inmiddels zijn al haar uitslagen door het Internationaal Olympisch Comité geschrapt.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport