'Dronken Polen gooien baby uit raam'

Een baby die door de Poolse politie op een stoep in Warschau werd gevonden en die later overleed is waarschijnlijk van de tweede verdieping uit een raam gegooid. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De baby, een meisje, werd maandagnacht gevonden in een ruige buurt in Warschau en door de politie naar het ziekenhuis gebracht, waar het kind al gauw overleed.

De politie concludeerde dat de baby uit het raam van een appartement was gegooid, maar de bewoners weigerden de politie binnen te laten. Met behulp van de brandweer wisten agenten de woning via het balkon toch binnen te dringen. Daar werd een 34-jarige vrouw aangetroffen die klaarblijkelijk kort tevoren was bevallen. Haar moeder en haar echtgenoot waren ook in het appartement. Alledrie verkeerden in kennelijke staat van dronkenschap. De 34-jarige werd naar het ziekenhuis gebracht, de twee anderen werden in hechtenis genomen.

De dood van de baby wordt door de politie behandeld als een moordzaak. Wie de baby uit het raam heeft gegooid, was niet direct bekend.