Zuinig rijden slecht voor auto met caravan

Veel automobilisten die met hun caravan de bergen in trekken en daarbij het nieuwe, zuinige rijden toe willen passen komen in de problemen. Afgelopen weekeinde strandden veel Nederlandse toeristen op de buitenlandse wegen, omdat ze in een te hoge versnelling met hun sleurhut de berg op willen rijden.

De ANWB waarschuwt dat het door de overheid gepropagandeerde zuinige rijden funest is voor auto´s met caravans. "We adviseren om de toeren er goed in te houden. Dat is veiliger en bovendien beter voor de auto," aldus ANWB-woordvoerder Ad Vonk. "Het omhoog trekken van een aanhanger is een enorme belasting voor de motor als deze te weinig toeren maakt."

Er werden afgelopen weekeinde overuren gedraaid op de alarmcentrale van de ANWB. In totaal belden op vrijdag en zaterdag 23.000 in de problemen geraakte Nederlanders het alarmnummer. Dit aantal was gisteren wat lager, aangezien de meeste vakantiegangers inmiddels op hun bestemming waren aangekomen. Er worden de komende tijd dagelijks 12.000 telefoontjes uit heel Europa verwacht van in de problemen geraakte Nederlanders.