Tien jaar eis voor blind schieten kennis

De 26-jarige Rotterdammer Abdelouahab A. moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt tien jaar de cel in voor een poging tot moord op een kennis. Oulab, zoals de verdachte wordt genoemd, schoot vorig jaar in Hoogvliet zijn 28-jarige kennis drie kogels in het hoofd, die dat wonderwel overleefde.

Wel is het slachtoffer als gevolg hiervan blind aan één oog en ziet hij met het andere vrijwel niets meer.  Waarom Oulab hem beschoten had, zei het slachtoffer niet te weten.  De man was gisteren niet aanwezig bij de rechtszitting maar in een schriftelijke verklaring zegt hij zich soms af te vragen of hij niet beter had kunnen sterven en te willen weten waarom de aanslag is gepleegd.

Volgens de officier van justitie zijn er twee mogelijkheden. A. die was wegelopen tijdens een proefverlof, zou al langer met het idee hebben rondgelopen iemand neer te schieten om aan te tonen dat hij het durfde.  Of het slachtoffer was een dealer die in de 'weg stond'.  In ieder geval had A. vlak voor de schietpartij met het wapen nog twee andere dealers bedreigd die zijn klanten zouden afpakken.

A. zelf wist van niets en is naar eigen zeggen volkomen onschuldig. Getuigen die hem hebben zien schieten, hadden het verkeerd gezien.