Vrouw bekent 12 jaar oude moord

Een 50-jarige vrouw uit Hellevoetsluis heeft zichzelf uit wroeging aangegeven bij de politie voor een moord die zij twaalf jaar geleden pleegde. Zij bracht destijds haar man om het leven door hem op te hangen. De conclusie van het politie-onderzoek luidde toen dat het zelfmoord was.

Een coldcaseteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft de vrouw afgelopen dinsdag aangehouden en vervolgens overgebracht naar het huis van bewaring. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van doodslag.

In 1996 werd het lichaam van de toen 29-jarige man aangetroffen in de woning van het echtpaar. Niets wees er op dat de vrouw betrokken was bij de dood van haar man. Seksueel misbruik van kinderen zou de aanleiding tot de moord zijn geweest. Ten tijde van de moord liep er ook een onderzoek naar de man voor hetzelfde vergrijp. Het OM wil niet zeggen of het om de kinderen van de vrouw ging.

De vrouw had haar straf sowieso niet ontlopen, mocht de moord in de toekomst pas aan het licht zijn gekomen. De verjaringstermijnen voor moord en doodslag zijn namelijk in 2005 uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt. Voor 2005 verjaarde een moord na achttien jaar en doodslag na vijftien jaar.