Strandrollators uitkomst voor bejaarden

Om het strand ook toegankelijk te maken voor mensen met een rollator heeft deelgemeente Hoek van Holland drie zogeheten strandrollators aangeschaft. Deze zijn gisteren officieel aan de gemeente overgedragen. Ze zijn kosteloos te lenen aan het strand.

De speciale rollators hebben dikke banden met een speciaal gemaakt profiel, alsof het de afdruk is van platgereden ornamenten. Zo willen de ontwerpers tegelijkertijd een fraai spoor in het zand achterlaten als de ouderen er mee door het zand wandelen. Naast brede banden heeft de driewieler ook een breed stuur en een breed zadel om het voor ouderen nog gemakkelijker te maken.

Het nieuwe ontwerp sluit aan bij de al bestaande voorzieningen in het uitgiftepunt zoals strandrolstoelen en de aanwezigheid van een invalidentoilet, douchegelegenheid en een rolstoel- en rollatorvriendelijk pad tot aan de vloedlijn. Hoek van Holland begint met drie strandrollators. Als de belangstelling voldoende is wordt het aantal volgend jaar uitgebreid naar acht. "Als ontwerpers streven wij altijd naar een functioneel product dat er ook nog eens goed uitziet. We hoorden dat oudere mensen wonend aan de kust al jaren niet meer bij de zee komen, omdat het mulle strandzand ze daarvan weerhoudt. Genoeg reden voor ons om met een rollator te komen die een uitstapje naar het strand wel weer mogelijk maakt'', aldus Manuel Wijffels.