Meer loon voor supermarktpersoneel

Er is een nieuwe CAO voor supermarktpersoneel. Alle 200.000 werknemers in deze sector krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 3,25 procent loonsverhoging. Op 1 juni 2009 volgt een tweede loonsverhoging, met 3,5 procent.

Dat meldde de vakbond FNV Bondgenoten vandaag. Bondsbestuurder Arie van der Pijl: "Eindelijk zijn werkgevers bereid jongeren te belonen naar ervaring. Vanaf 1 januari geldt dat als een 17-jarige een jaar in dienst is, dat ervaringsjaar meetelt in zijn loon. Hij ontvangt dus een hoger loon dan een 18-jarige die dan net in dienst treedt."

De vakbond is ook content met het feit dat de 33,3 procent toeslag voor werk tussen 20.00 uur en 21.00 uur gehandhaafd blijft. "De werkgevers wilden daar vanaf, maar voor ons was dat onbespreekbaar", zegt Van der Pijl.

Op basis van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst krijgen de supermarktemployés ook de mogelijkheid om hun ADV-dag in te ruilen tegen tijd of geld. Een grote meerderheid van de werknemers in supermarkten werkt in deeltijd en ontvangt liever een geldbedrag dan een ADV-dag.