Russisch model pleegde zelfmoord

Het Russische model Ruslana Korshunova heeft zelfmoord gepleegd, dat heeft een onderzoek uitgewezen. Uitspraken op haar blog lijken de conclusie te ondersteunen.

 

Regelmatig liet Ruslana op haar blog berichten achter. Zo schreef ze in maart: "Ik ben een bitch, een heks. Het kan me niet schelen wat je zegt... Ik weet waarom mijn andere relaties niet goed uitpakten, omdat ik onvoorspelbaar ben. Ik voel me zo verloren. Zal ik mijzelf ooit terugvinden?" In één van haar laatste reacties laat het model echt blijken last te hebben van een gebroken hart. "Het doet zo'n pijn, net alsof iemand een stukje uit me heeft gerukt, daarop heeft staan stampen en het daarna heeft weggesmeten."

De berichten geven het gebroken hart en de eenzaamheid van het topmodel weer, hetgeen hoogstwaarschijnlijk heeft geleid tot de zelfmoord. Een afscheidsbrief is niet gevonden. Vrienden kunnen er maar moeilijk in geloven: "Dat kan niet waar zijn. Ze hield juist zo van het leven." De wereld heeft volgens haar vrienden een geweldig mens verloren.

Ruslana had de laatste dagen last van haar maag en was veel gewicht kwijtgeraakt. "Ik denk dat ze het gewoon heeft opgegeven", zei Artem Perchenok. In de laatste nacht van haar leven keken ze samen naar de film Ghost.