Iran graaft massagraven voor Amerikanen

Iran is van plan om in totaal 320.000 graven te graven in de grensstreken met Irak. Dit is een maatregel als voorbereiding van een mogelijke Amerikaanse aanval op Iran. "In overeenstemming met de conventie van Geneve worden de nodige maatregelen genomen om plaats te geven voor vijandige soldaten die sneuvelen," aldus een Iraanse generaal. "We hebben plannen om 15.000 tot 20.000 graven te prepareren in elk van de provincies, wat een totaal maakt van 320.000.''

Iran is bereid het lijden van het Amerikaanse volk niet onnodig te verlengen om zo een herhaling van de Vietnamoorlog te voorkomen, zo luidt het commentaar. Destijds, en nog steeds, duurt het lang voor een familie duidelijkheid heeft over het lot van gevallen soldaten. Er zijn nog altijd 2.000 Amerikaanse soldaten vermist in Zuid-Oost Azië.

Deze harde woorden werden gesproken omdat  Amerika nog steeds niet de mogelijkheid uitsluit om Iran binnen te vallen. Iran op zijn beurt wil niet duidelijk maken hoe het nucleaire programma ervoor staat, wat de Westerse mogendheden nogal nerveus maakt. Tot nog toe is Israël de enige nucleaire macht in het Midden Oosten, alhoewel het land dit nooit officieel toegegeven heeft.

Met dank aan Nood-kloon voor vertaling en de submit.