De supermarkt van de toekomst

In het Duitse plaatsje Tönisvorst heeft een winkel, die zichzelf de winkel van de toekomst noemt, een nieuwe werknemer in dienst genomen. Het is echter geen gewone werknemer; zijn lichaam lijkt verdacht veel op een prullenbak en zijn hoofd heeft veel weg van een vissenkom. Wanneer je hem aankijkt zul je oog in oog staan met een paar pingpongballen.

Roger de robot is één van de uitvindingen van de 'Toekomstwinkel'. Zelfvoldaan met zijn oranje haar beweegt hij zich voort door de gangpaden van de winkel. Hij vertelt zijn klanten onder andere over de innovaties die deze bijzondere winkel heeft bedacht.

Eén van deze innovaties is het scannen van de gewenste producten met je mobiele telefoon. Met behulp van de camera in je mobiel en de gratis geïnstalleerde software op je mobiel is even richten op een pakje boter al voldoende om het object te scannen. Vervolgens drukt de klant op een toets van zijn mobiel en op het schermpje verschijnt een barcode die voor alle gescande objecten samen geldig is. Hierdoor zijn lange rijen bij de kassa verleden tijd.

Ook een leuk nieuw snufje is het videospel dat ingebouwd is bij de visafdeling. De computer genereert een virtuele zee en projecteert deze op de vloer, zodat klanten vrolijk de virtuele vissen achterna kunnen huppelen. De vissen vangen met een hi-tech vishengel is helaas nog niet mogelijk.

Toch gaan er achter de schermen nog wat dingen mis. Zo kreeg Roger het voor elkaar om tegen het einde van de dag in de fietsenafdeling te belanden, waar hij zichzelf niet meer uit kon bevrijden. Dit had de arme stakker dusdanig vermoeid dat hij nieuwe batterijen nodig had.

Voor enkele plaatjes en een filmpje klik je rechtsonder op de bron.