Wilders: Palestijnen ga naar Jordanië

PVV-leider Geert Wilders vindt dat Palestijnen die op dit moment in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever wonen, op vrijwillige basis zouden moeten verhuizen. ''Ze kunnen zeer wel naar de andere kant van de Jordaan gaan -  Jordanië - of andere gebieden. Daar is ruimte en plaats genoeg en er wonen ook al veel Palestijnen''. Dat zegt Wilders in de Vlaamse krant De Standaard. Het dagblad publiceert vandaag een dubbelinterview met Wilders en de rechts Vlaamse politicus Jean-Marie Dedecker van LDD. Beiden zijn uit een liberale partij gestapt en hebben een eigen rechtse partij opgericht, die goed scoort bij de kiezers.

Op een vraag van Dedecker - die zionisme en islamisme als soortgelijke fenomenen ziet - waarom Wilders altijd Israël zo sterk verdedigt, zegt de PVV-leider: ''Zionist gaat misschien wat ver, maar ik ben inderdaad een groot verdediger van Israël. Omdat Israël een oase is van democratie en westerse waarden in het Midden-Oosten. Ik ben ook in andere landen in de regio geweest, van Syrië via Iran tot Afghanistan: al die landen zijn dictaturen.'' 

Daarom kan Israël volgens Wilders met recht aanspraak maken op de Gazastrook en Westelijke Jordaanoever. ''Voor mij prevaleert de veiligheid van Israël als democratie boven de rechten van een groep die zich in hoge mate schuldig maakt aan terreur en corruptie. Ik ben ervan overtuigd dat de klappen die Israël opvangt vanuit de radicale islam, klappen zijn die eigenlijk voor ons zijn bedoeld.”

Koran
Dedecker is het verder in het interview oneens met Wilders' opvatting om de Koran te verbieden. ''Voor mij is een verbod van de Koran een vorm van overacting. We mogen geen enkel boek verbieden: Mein Kampf noch de Koran. De Bijbel, de Thora en de Koran zijn sprookjesboeken. Dat moet je tegen de mensen durven te zeggen. Als geloof zich manifesteert als collectieve waanzin, dan moeten we daartegen in durven te gaan en het debat aangaan'', aldus de Vlaamse politicus.

Wilders reageert daarop met: ''De Koran is eerder een duivels boek dan een sprookjesboek. Het is ook in tegenstelling tot de andere boeken die u noemt - en die ik geen sprookjesboeken zou noemen, maar dat is uw goede recht - een boek waar mensen tot op vandaag hun inspiratie uit halen om terroristische daden te plegen en in mijn eigen gemeenschap ervoor te zorgen dat vrouwen, homofielen en de scheiding van kerk en staat worden verketterd. Dat doen sprookjesboeken niet. Sprookjesboeken gaan over de Efteling of Walibi.''

Wilders herhaalt in het interview ook dat hij een referendum wil over hereniging van Vlaanderen en Nederland. Vlaanderen en Nederland zouden in Europa een sterkere stem hebben en economisch sterker staan, denkt hij.

Het gehele interview met Wilders en Dedecker staat hier.

Met dank aan Juup© voor de submit.